Как да отпушите тоалетна със сол

Как да отпушите тоалетна със сол

През годините на употреба вашата тоалетна може да се оплаква и да показва признаци, че се нуждае от вашето внимание. Може да имате течаща купа, проблеми с промиването, скърцаща тоалетна седалка, теч или силно запушена тоалетна.

Блокираната тоалетна е нещо, с което всеки собственик на жилище не иска да се занимава. Но може да се наложи да почистите дефектна тоалетна чиния или запушен тоалетен канал, за да управлявате домакинството. Запушената тоалетна може да попречи на ежедневието ви и да причини много нехигиенична среда в дома ви.

Тоалетните трябва да функционират напълно. За да работите ефективно и да отвеждате отпадъците до вашите канализационни тръби и дренажна система.

Единственото нещо, което трябва да се изхвърли в купата, е тоалетна хартия, вода и човешки отпадъци. Всички други предмети могат да блокират тръбата и да попречат на естествения поток на водата. Някои индикации за запушен канал на тоалетна са,

  • Бавно източване на водата след промиване или ако имате нужда от повече вода, преди всичко да се промие
  • Тоалетна чиния пълна или препълнена
  • Къркащ звук
  • Силна миризма на развалени яйца, идваща от купата

Ако забележите тези признаци, може да имате проблем с дренажната и тръбопроводната система на вашата тоалетна. Има няколко начина да отпушите тоалетната си.

В зависимост от тежестта и размера на препятствието, едно просто потапяне ще бъде достатъчно, за да разхлаби материала и да го изпрати по пътя си. Ако това не помогне, можете да използвате сол (английска сол или готварска сол), сода за хляб или и двете като добри методи за отпушване на тоалетни.

Какво можете да излеете в тоалетната, за да я отпушите?

Тъй като всяка течност, която се излива в мивката ви и се оттича, в крайна сметка се озовава в нашите океани, винаги е най-добре да използвате естествени съставки , които можете да намерите в дома си, за да създадете естествен почистващ разтвор.

Повечето решения, които можете да намерите в ежедневния си килер, като оцет, сол и сода за хляб, са много ефективни и най-безопасният вариант за прочистване на запушена канализация. За предотвратяване на запушване, солта може да бъде чудесен продукт, но не само това. Освен това е дезодорант и ефективен при премахване на миризми.

Използването на агресивни химикали или търговски почистващи препарати за тоалетни може да навреди на околната среда, така че избягването на всичко, което може да навреди на нашия най-ценен ресурс, е най-добре.

И ползата от използването на изцяло натурално решение е, че най-вероятно имате тези съставки в дома си. Няма нужда да харчите пари в търсене на препарат за почистване на канали и да запазите околната среда и портфейла си в дългосрочен план!

Как се отпушва тоалетна със сол?

Можете да изчистите блокираната си тоалетна без бутало, като вземете тези ключови съставки и следвате този прост метод.

  1. Колко английска сол ви трябва за вашата смес? С помощта на мерителната си чаша смесете половин чаша сода за хляб и половин чаша сол в съд, който лесно се изсипва. (По избор: можете да комбинирате сол с крем от зъбен камък в сместа)
  2. Изсипете соления разтвор директно в тоалетната си чиния.
  3. Сварете малко вода и запазете 6 чаши.
  4. Налейте гореща вода (6 чаши) в тоалетната чиния. (Не използвайте вряла вода върху PVC тръби) Внимавайте да не се изгорите по време на процеса. Разбъркайте сместа от вряща вода, сода за хляб и сол.
  5. Оставете горещата вода и соления разтвор да престоят една нощ или поне осем часа. Можете веднага да забележите химическата реакция, защото водата и магнезиевият сулфат издават забавен бълбукащ звук.
  6. След като го оставите да престои, изсипете една чаша гореща вода в канала и пуснете водата в тоалетната.

Можете да повторите тези стъпки няколко пъти, за да сте сигурни, че запушването е преместено . Друг ефективен метод за запушване на тоалетна е използването на каменна сол или препарат за съдове, за да поддържате чисти канали и тръби за вашата запушена тоалетна.

Вземете чаша каменна сол и добавете 9 литра гореща вода в кофа. Разтворете солта напълно и бавно я изсипете в тоалетната. Оставете го да действа магически през нощта и изплакнете на сутринта.

Каменната сол в канала на вашата тоалетна ще разгради всеки материал, като мазнини и отломки.

Ще се отпуши ли тоалетната в крайна сметка сама?

В зависимост от тежестта на запушването и причината, можете да направите сами запушена тоалетна или да използвате дренажна змия през дренажния отвор. Но ако вашите изцяло натурални разтвори или домашно приготвени препарати за почистване на канали не работят, това може да е сериозно запушване на тоалетната или проблемът с дренажа може да е по-сложен. Може да имате корен на дърво, който расте във вашия тръбопровод, или вашите тръби може да са се срутили или спукали. Обадете се на вашия доверен водопроводчик, ако по-сложен проблем с канализацията или вашия тоалетен резервоар изисква професионална проверка. Това може да изисква повече от бутало или смес от сол и вряща вода. Най-добре би било да се консултирате с експертен съвет от професионален почистващ препарат за канали – някой, който знае най-доброто решение да спаси вашата тоалетна чиния от запушване.

Водопроводните проблеми имат много причини и премахването или смяната на тоалетната не е лесно. Това не е проект за хора със слаби сърца. Винаги се препоръчва да се свържете с вашия местен лицензиран водопроводчик, за да извърши ремонт и подмяна във вашата баня. Винаги можете да се обадите на вашия доверен водопроводен екип, за да ви помогне с вашите блокирани тоалетни, запушване в канала ви или прелял канал. Във vikhaskovo.com разполагаме с оборудването за премахване на всякакъв размер запушване.

Rate this post